Kerstviering 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 

Boottocht Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw B.V. op zondag 1 juli 2018

 

Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw
De bronafbeelding bekijken            

Tijdens deze boottocht is door voorzitter Kleis Willemstein aan de deelnemers gevraagd of er iemand iets over deze dag zou kunnen en willen schrijven voor Digna Contact. Reacties hierop heb ik die dag zelf niet meegekregen vanwege mijn jammerlijke afwezigheid door de zoveelste opname in het LUMC te Leiden. Tot op heden heb ik helaas van niemand ook iets hierover mogen ontvangen. Daarom vind ik het nu juist tijd worden om de ‘spreekwoordelijke’ noodklok te luiden. Digna Contact is een blad ‘voor’ en ‘van’ leden. In het woordje ‘van’ zit hem nou net de kneep! Zelden krijgen we van onze leden een stukje toegestuurd ter plaatsing. Vandaar een dringende oproep aan iedereen voor kopij Digna Contact! Het verenigingsblad is een vormgegeven platform voor nierpatiënten waar we allemaal trots op mogen zijn. Schrijft u mee om ons prachtig blad ook toekomstgericht actueel en informatief te houden?

Noodgedwongen treft u een verslag aan opgemaakt van horen vertellen. Vanuit de organisatie weet ik natuurlijk drommels goed hoe deze reis was samengesteld en dat het naar onze bescheiden mening een prachtige, onvergetelijke dag zou worden.

De weergoden waren ons gunstig gestemd (een zonovergoten dag met tropische temperaturen) en zo konden we ook bovendeks nog genieten van de zon en het klotsende water van de te bevaren wateren.
Om 09.45 uur werd ingescheept aan boord van Zilvermeeuw 6 (Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw B.V., Drimmelen) en nadat iedereen aanwezig was werden de trossen om 10.00 uur losgegooid. We werden ontvangen met 2x koffie/thee met eenmaal gesorteerd gebak. De vaartocht ging via rivier de Amer, een stukje Hollands Diep onder de Hoge Snelheids Lijn en Moerdijkbrug door (de schippers vertelden leuke feitjes over deze historische bruggen) en waterweg de Dordtsche Kil in de richting van Dordrecht, waardoor we de skyline van Dordrecht konden bewonderen.
De leukste manier om Dordrecht als deze te ontdekken is met een rondvaart inclusief met het toeristentreintje door de stad!
Tegen de klok van twaalf werd aangemeerd aan de kade van de Groothoofdspoort. De deelnemers werden in 2 groepen verdeeld en afwisselend werd gebruik gemaakt van een lunch bij hotel, restaurant & brasserie Bellevue Groothoofd en het toeristentreintje Dordrecht Tours. Het treintje reed een toeristische route door het centrum van de stad. Dordrecht is de oudste stad van Holland. De duizend monumenten bepalen nog steeds het gezicht van deze Middeleeuwse stad. Verschillende bezienswaardigheden zijn het Hof, de Grote Kerk, Stadhuis van Dordrecht, Standbeeld gebroeders De Witt, Molen Kyck Over Den Dyck en de Groothoofdspoort.

Om 15.00 uur was het weer tijd om terug te komen aan boord en Dordrecht vaarwel te zeggen. We voerden verder in het Nationaal Park dwars door de Biesbosch via Beneden Merwede en Nieuwe Merwede (Papendrecht, Sliedrecht, Werkendam, Hardinxveld – Giessendam, Geertruidenberg) richting Drimmelen. Hier genoot men met volle teugen van prachtige natuurschouwspellen. Drankjes werden geserveerd en een tafelgarnituur van gemengde nootjes en gesorteerde zoute koekjes (voor de liefhebber), blokjes kaas en stukjes worst. Rond 16.30 uur verzorgden de koks een heerlijk koud-warm buffet met aansluitend een dessertbuffet. Naar ik heb horen vertellen hadden de koks en het bedienend personeel van Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw B.V. hun uiterste best gedaan om het iedereen naar de zin te maken.

Om 18.30 uur kwam men aan in Drimmelen en in een rustige sfeer werd overgegaan tot ontschepen. Moe, voldaan en tevreden terugkijkend op een hele mooie gezellige boottocht ging iedereen weer huiswaarts.
Een paar leuke opmerkingen die men zo hoorden: “Voor herhaling vatbaar, als ik dit een cijfer mag geven: een 10, ik wil nog wel wat betalen om langer te kunnen varen, lekker eten, goed verzorgd, fijn personeel, goed georganiseerd, gezellig, etc.”
Het bestuur heeft ook heel duidelijk van deze dag genoten!

Door: John Reniers (secretaris Digna)

P.S.: Met Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw B.V. hebben Ellie en ik dezelfde boottocht met stadswandeling Dordrecht ook gemaakt op dinsdag 14 augustus j.l. Dit was ook inderdaad een grandioze dag!        
                                                                                                                                            

                                              
Nationaal Park De Biesbosch
Ga op ontdekkingstocht in De Biesbosch

                                                          
                                                                                                                     

De bronafbeelding bekijken
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/18699369_752164874951783_8591913784121739031_o.jpg?_nc_cat=109&_nc_ht=scontent-ams3-1.xx&oh=c2dfc5e24498c9a954f91812e11ef4c7&oe=5C6D67AD

                                                                                                             

     
 

Museum Dansant en het Museum Soet & Vermaeck

   

 

Op een regenachtige zondagmiddag 23 sep. hadden wij met onze Nierpatiëntenvereniging voor West-Brabant weer een gezellige muzikale Dignamiddag met 38 leden. Deze middag werd gehouden in het Orgelmuseum Dansant en het Kermismuseum Soet & Vermaeck in Hilvarenbeek.                                                                                                                                                                 

Toen iedereen er was om 13.00 uur kregen wij een kop koffie/thee met een likeurtje erbij en natuurlijk een overheerlijke Brusselse wafel met slagroom en warme kersen.
Om 14.00 uur ging het draaiorgel echt draaien en menig Digna lid ging nog met de voetjes van de vloer. Er waren ook nog andere gasten en je kunt wel zeggen de stamgasten die 2 keer in de maand een dansje komen doen.
Ook kregen wij uitleg over de verschillende orgels zoals het mortierorgel Poseidon en de 14 Billekens uit de jaren 70.

Na een tijdje werd onze groep verzocht om naar beneden te gaan; daar was het Kermismuseum Soet & Vermaeck. Rond de carrousel waren tafels en stoelen gezet en kon je heerlijk genieten van de poffertjes en suikerspin en ook daar kregen we uitleg over attracties uit vroegere tijden. Ook werden er spelletjes gedaan zoals stokken vangen, peperkoek door midden slaan en er stond een tafel in het midden; daar ging ik zelf proberen om met viltjes te gooien in een bepaald patroon.
Degene die gewonnen hadden kregen een heerlijke zuurstok.

In de pauze kon je een lekker drankje nemen van fris tot een overheerlijke advocaatje met slagroom.   

Er ging ook nog een ouderwets snoepwinkeltje open waar ze zuurstokken en de over bekende Sunlight zeep (wie kent dat niet) verkochten.

Tot slot was er een broodmaaltijd met een broodje kroket en 2 broodjes met divers beleg en heerlijke krentebol met roomboter. Na we dit op hadden vertrok iedereen weer huiswaarts.
Het was weer een super gezellige middag.

Met dank aan Kleis, John en Ad
Groetjes van Hennie Machielse

Via onderstaande site krijgt u een rondleiding te zien van Museum Dansant:

http://www.museumdansant.nl/museum/rondleiding360.php

     
 
 
Digna WKD Amphia
Transplanterendag Naarden